Kiskakukk írta

Több év történése szövegesen, képekkel

Friss topikok

  • Amerika24: Én is gratulálok, gondolom az első unoka, aki még sok sok örömet szerez majd a nagyszülőknek... (2014.07.22. 21:29)
  • szuszko: Aztaaaa! :)) (2014.04.20. 13:23)
  • szuszko: Ja, hát felettébb fontos… :( Aktívan teszem a semmit. De legalább Tobinak jó napjai vannak. :) (2014.04.16. 18:19)
  • ruszkimilka: Tobi kutyát váltottátok be a sonkára? Néhány zughentes kutyákból is csinál sonkát. :D Bár mondjuk ... (2014.04.16. 17:35)
  • Mbacsi: Oke! (2014.04.04. 10:39)

Címkék

2013.06.30. 09:07 Kiskakukk írta

Kint vagyunk a telken. Olyan ügyes vagyok, hogy a tabletet amit magammal hoztam kipróbálni, össze tudtam párosítani a telefonommal, így internetem is van. A tableten nem találok olyan programot, amellyel a fényképeket le tudnám kisebbíteni, így képet nem tudok beilleszteni. Nagyon sok a szunyog. Állítólag már többször irtottak, de az árvíz nagyon kedvezett ezeknek a dögöknek.

Szólj hozzá!

2013.06.26. 07:04 Kiskakukk írta

Ma van a kicsi fiam születésnapja. Isten éltessen nagyon sokáig M!

Ez a kép sok-sok évvel ezelőtt készült, amikor M. még csak 7 hetes volt.
Már 7 hetesen nagyon erős volt és nagyon figyelt a világra. Minden érdekelte. Olyan babakocsink volt, amiben ha hason feküdt, akkor is kilátott, mert az elején „ablak” volt. Így, ilyen pózban állandóan szemlélődött. A szembe jövő emberek rendszeresen leálltak, mert olyan jópofa volt. És nem csak nők, hanem ami tényleg meglepő volt, hogy nagyon sok férfi is. Egyszerűen nem tudtak simán elmenni mellette, mert olyan édes volt, ahogy egy ilyen ici-pici gyermek ilyen figyelmesen nézelődik. Az állandó hasonfekvésből való felemelkedés megalapozta az izmait. Lehet, hogy akkor már megkezdte a testedzést, amit a mai napig is igen eredményesen végez. Ekkor kezdte a fekvenyomást:)

Ezt a képet nézve még az is eszembe jut, hogy egyszer megállított egy idősebb nő, aki azt mondta, hogy valamilyen kutatásban vesz részt, ahol a koponya adottságaival kapcsolatban vizsgálatokat végeznek és ránézve M. fejére, a magas homlok, a fej alakja, stb. alapján azt állította, hogy nagyon értelmes emberke lesz. És eltalálta:)

Milyen jó lenne újra végig élni az eddigi életet. Milyen szívesen babáznék újra:)

3 komment

2013.06.25. 19:43 Kiskakukk írta

Ma is szabadságon voltam. Délelött az Anyukámat kísértem be kontroll vizsgálatra a Baleseti Intézetbe. A képen a betegfelvételhez várakozó sor egy részét fényképeztem le. Ha arrébb, illetve hátrébb mentem volna, akkor sokkal hosszabb sor látszana. Súlyos sérültek, műtét utáni kontrollra várakozó botos, mankós, állni alig bíró emberek voltak. Rémes! Mi egy magán betegszállítóval mentünk, aki szerencsére soron kívül mindent elintézett. Mire ezt a sort lefényképeztem, addigra a bejelentkezést már el is intézte. Aztán a továbbiakban is mindenhova soron kívül jutottunk be. Annak örültem, hogy nekünk nem kellett várakoznunk, de a többi beteget sajnáltam is.

Délután levittem Tobit sétálni. Az első 10 perc után talált egy hatalmas csontot, amit nem volt hajlandó letenni. Fél órán keresztül huzakodtunk, de a szájából nem sikerült kivennem. Hiába szóltam rá, nem tette le. Aztán gondoltam, hogy majd séta közben talán valahol leteszi és enni kezdi, és akkor majd elveszem (ugyanis a gazdái megtiltották, hogy az utcán bármit megegyen). De hiába mentünk, Tobi szorosan fogta a csontot, de emiatt nem szaglászott, nem sétált jókedvűen, mert állandóan azt leste, hogy mikor akarom elvenni túle. Végül láttam egy padon két hajléktalant, akik éppen egy kenyeret szedtek ki a táskáukból. Odamentem hozzájuk és kértem egy darab kenyeret. Azt a kutya orra elé tettem, és amikor a kenyér után kapva a csontot kiejtette a szájából, akkor gyorsan felkaptam és eldobtam a csontot. 

 

Szólj hozzá!

2013.06.25. 07:21 Kiskakukk írta

Tegnap este szakadt az eső és a levegő lehült 16 C fokra.

1 komment

2013.06.24. 13:46 Kiskakukk írta

Ma szabadságon vagyok és éppen süteményt sütöttem, amikor alaposan megégettem az ujjamat. Először hidegvizet folyattam rá, most pedig miközben ide pötyögök, egy bögre hidegvízbe lógatom az ujjamat.

Szólj hozzá!

2013.06.22. 08:04 Kiskakukk írta

Egy hete kánikula van. Tegnap délután a konyhaablakban az árnyékban 39 C-t mutatott a hőmérő. Ma olvastam, hogy hivatalos mérés szerint tegnap Bp-en a legmelegebb hőmérséklet 37 C volt. Délután hűsölés céljából elmentünk a Kopaszigátra. Kicsit lengedezett a szél, de ott is nagyon meleg volt.
A tegnapi nap nagy részét egyébként a konyhában töltöttem sütéssel és főzéssel, mert ma tartjuk a fiam születésnapját és ma csak nagyon rövid időre akarom bekapcsolni a gázt, nehogy felmelegedjen a lakás.

4 komment

2013.06.19. 21:36 Kiskakukk írta

Találós kérdés: mit néz Tobi ilyen érdeklődéssel?
Helyes válasz: majmot.

Tényleg majmot néz. A lakásukhoz közel egy vándorcirkusz verte fel a sátrát és ketrecben majmok vannak. Ezeket minden nap nagyon alaposan szemügyre kell venni.

2 komment

2013.06.16. 16:37 Kiskakukk írta

Tegnap M-nek beadtam egy Hepatitis B elleni oltást. Ezt most azért írtam le, hogy rögzítve legyen az időpont, mert a második és a harmadik oltás egy- illetve két hónap múlva esedékes.

Tegnap négyesben elmentünk az Outlet Centerbe és vettünk néhány dolgot. Én egy Ara cipőt és egy Reiker szandált. Mindkettő olyan finom, puha!

Ma A-val a Csillaghegyi Strandron voltunk. Na nem egész nap, csak 9-12-ig.

Szólj hozzá!

2013.06.12. 15:21 Kiskakukk írta

A mai séta is megvolt:)

Szólj hozzá!

2013.06.11. 20:47 Kiskakukk írta

Délidőben (nem ebéd helyett) sétáltunk.

1 komment

2013.06.09. 19:45 Kiskakukk írta

1 komment

2013.06.09. 14:37 Kiskakukk írta

Tegnap délután felhőszakadás volt. Vendégségbe mentünk és az esernyőmet ott felejtettem. Pedig olyan jó, pöttyös esernyő volt. Nem tudom, hogy valaha visszakerül-e hozzám? Ha pár napon belül nem, akkor veszek egy újat.

Szólj hozzá!

2013.06.07. 20:28 Kiskakukk írta

Nem vagyok katasztrófatúrista, de az esti séta során készítettem néhány képet az árvízről. Még két nap és akkor fog tetőzni a Duna. A telekre már nem tudunk kimenni, mert lezárták a szigetre vezető utat. 2002-ben pont a szigeten voltunk, szabadságon, amikor ott átszakadt a gát. Még mi is lapátoltuk zsákokba a homokot. Ha nem okozna az árvíz akkora károkat, akkor azt mondanám, hogy az árvízi védekezés jó buli. Összejönnek az emberek és szívesen, önként dolgoznak együtt.



Híd a kacsáknak (kacsákoknak).

Ezen a padon most nem ücsörögnék.

1 komment

2013.06.06. 19:26 Kiskakukk írta

Reggel méz-illata volt az utcának. Nyílnak a hársfák.
Amikor 9.hónapos terhes voltam, akkor hársfát szedtem és ez az illat örökre összekapcsolódott az agyamban a fiam születésével. Most is egyből ez jutott eszembe és már tervezem, hogy mi lesz az ünnepi ebéd és mi lesz az ajándék.

1 komment

2013.06.05. 07:00 Kiskakukk írta

Ilyen nyárra nem emlékszem, mint a mostani. Június van és hideg van. Pulóver, nadrág és szélkabát van állandóan rajtam. Az eső pedig vagy éjszaka vagy nappal esik, néha szakad. Megjegyzem, ezt sokkal jobban szeretem, mint a kánikulát!

1 komment

süti beállítások módosítása