Kiskakukk írta

Több év történése szövegesen, képekkel

Friss topikok

  • Amerika24: Én is gratulálok, gondolom az első unoka, aki még sok sok örömet szerez majd a nagyszülőknek... (2014.07.22. 21:29)
  • szuszko: Aztaaaa! :)) (2014.04.20. 13:23)
  • szuszko: Ja, hát felettébb fontos… :( Aktívan teszem a semmit. De legalább Tobinak jó napjai vannak. :) (2014.04.16. 18:19)
  • ruszkimilka: Tobi kutyát váltottátok be a sonkára? Néhány zughentes kutyákból is csinál sonkát. :D Bár mondjuk ... (2014.04.16. 17:35)
  • Mbacsi: Oke! (2014.04.04. 10:39)

Címkék

2007.08.11. 13:26 Kiskakukk írta

 Tegnap este a gyerekek megint kihozták a lányom barátjának a kutyáját. Pár napig megint nekünk kell vigyázni rá, mert az ifjúság a Sziget Fesztiválon szórakozik. Szórakozik? Ők biztosan. Én már nem bírnám ki. Pár évvel ezelőtt az egyik barátom, aki részt vett a szervezésben,adott egy belépőt és elmentem. Ott találkoztam vele, de a sőrsátrat nem igazán akarta elhagyni. Aztán nagy nehezen mégis elmozdítottam, és elindultunk körülnézni. Mivel újabb hasonló sátrak kötötték le a figyelmét, ezért jobbnak láttam "elveszíteni", és inkább egyedül nézelődtem. Sok érdekes fazont láttam. Irigyeltem őket, mert kékre, zöldre volt festve a hajuk. Erre csak vágytam ifjú koromban, de befesteni soha sem mertem. És zene mindenfelől. És por, és szemét. Fiatalon biztosan élveztem volna, főleg azért, mert szülők nem nagyon voltak kint. Én rendes szülő voltam, mert amikor véletlenül összetalálkoztam a gyerekeimmel, akkor úgy csináltam, mintha nem ismerném őket. De ők megismertek és utánam jöttek a barátaikkal:) Azt hiszem két óránál többet nem tartózkodtam a helyszínen, inkább hazamnetem aludni.

A kutya kicsinek tűnik, de annyi ereje van, hogy az hihetetlen. Pórázon nem tud tisztességesen sétálni, úgy húz, mint egy ló. Amikor megérkeznek és kiengedik a kocsiból, akkor örömében fel-le rohangál az udvaron, majd többször körbefutja a házat. Mindezt vágtában. A Dunába minden utasítás nélkül berohan, nagyon szeret úszni. Akkor aranyos, amikor teljesen kifárad, mert akkor hagyja magát dögönyözni, simogatni.
Ma éjszaka a kertben nem akarta abbahagyni az ugatást, pedig csendes kutya. Kimentem, hogy mi a fene baja van, és láttam, hogy a paradicsomok között áll, és ugat valamit. Megint talált egy sünit. Besöpörtem a sünit egy műanyag tálba, és kivittem az utcán a velünk szemben lévő üres telekre, ahol fák és bokrok vannak. 

Délután hirtelen besötétedett, dörgött, villámlott. Így nézett ki a ház mögötti telek.

  

1 komment

2007.08.08. 20:16 Kiskakukk írta

 Reggel komppal átmentünk a Duna másik oldalára. A képet már onnan készítettem. A képen a mi partszakaszunk látszik. Háttérben a Pilis.

  

 Kerékpárral majdnem 100 km-t mentünk. Az a kerékpár az enyém, amelyiken egy piros táska lóg. A kormányom kicsit furcsa, mivel a normál kormányon kívül rászereltettem egy szarvacskát is, ami amit akkor használok, amikor nagyon megfájdul a nyakam . Ilyenkor a szarvat fogva szinte egyenesen tudok ülni, a nyakamat meg tudom pihentetni, ki tudok nyújtózni.

 

Ilyen erdei kerékpárúon nem nehéz haladni. Bár  be kell vallanom, hogy ma nagyon elfáradtam. Lehet, hogy a 30-35 C fok körüli melegben a tekerés másokat is fárasztana, de én most nagyon fáradtnak érzem magam. 

 

A Videgrádi hegységgel a hátam mögött. Szerencsére végig víz mellett kerekeztünk, így ha nagyon melegünk volt, akkor lefordultunk az útról és már fürödtünk is.


  

 A kerthelyiségben, ahol ebédeltünk, nagyon jó volt a kilátás. Duplán! Először a Fellefvárra, majd a tányéromba.

  

 Megint kiszúrt velünk az időjárás, mert délután dörgött, villámlott körülöttünk. Bár úgysem bírtam volna tovább kerékpározni. 

  

  Ezt a képet úgy készítettem, hogy a fényképezőgépem lencséje elé tettem a napszemüvegemet. Nekem tetszik.



3 komment

2007.08.07. 17:27 Kiskakukk írta

 
 Ma reggeli után egyből a lovak - illetve az evezők - közé csaptunk. Egész napos kenuzásra indultunk. Egy kicsit előbb jöttünk haza, mint terveztük, mert délután dörgött, villámlott a közelben. A Dunán nem kellemes a vihar, ezt már tavaly megtapasztaltuk.
Nagyon lebarnultunk. Meleg volt, de szerencsére bármikor megállhattunk fürdeni.
 
  
 
Kócsag és kacsa. 
 
 

Kócsag röptében. 
  
 
Ezek a csúny felhők zavartak haza:
  
 

Szólj hozzá!

2007.08.06. 20:28 Kiskakukk írta

 Ma elmentünk Esztergomba. Sajnos ma is megállapítottam, hogy kis hazánk mennyire lepusztult. Semmire nincs pénz. A házak kopottak, a vakolat hullik, az utcák piszkosak. A vasútállomás rémesen nézett ki. Az épülethez legalább negyven éve nem nyúltak. Csak a szép képekből teszek be a blogba, bár nagyon gondolkodtam már ott, hogy inkább a csúnya részeket fényképezem. Abból több lett volna:(
 
Ez a Bazilika, ez nagyon szép. 
  
 
A Bazilikában lévő orgona. 
  
 
A híd.
  
 
Harangok. 
  
 
A vár oldalról .
 
 
Ebéd utáni somlói galuska:) 
  
 
Ez volt a legjobb a napban. Amikor visszaértünk a telekre. Lementünk a Dunapartra,nagyot úsztunk. 
A víz kellemes volt, főleg az egész napi meleg után. Igaz, hogy mára esőt ígértek, de legalább 32 C volt. 
 
 
 

1 komment

süti beállítások módosítása