Kiskakukk írta

Több év történése szövegesen, képekkel

Friss topikok

  • Amerika24: Én is gratulálok, gondolom az első unoka, aki még sok sok örömet szerez majd a nagyszülőknek... (2014.07.22. 21:29)
  • szuszko: Aztaaaa! :)) (2014.04.20. 13:23)
  • szuszko: Ja, hát felettébb fontos… :( Aktívan teszem a semmit. De legalább Tobinak jó napjai vannak. :) (2014.04.16. 18:19)
  • ruszkimilka: Tobi kutyát váltottátok be a sonkára? Néhány zughentes kutyákból is csinál sonkát. :D Bár mondjuk ... (2014.04.16. 17:35)
  • Mbacsi: Oke! (2014.04.04. 10:39)

Címkék

2009.09.18. 20:00 Kiskakukk írta

Tegnap úgy határoztunk, hogy elmegyünk a Széchenyi Fürdőbe. Ma reggel végül - torokfálás miatt - úgy döntöttünk, hogy a fürdő helyett inkább Szécsénybe megyünk.
Oda felé a Megyeri hidon mentünk át.



Szécsény - Forgách Kastély (barokk építészet).
A Kastélyban található a Kubinyi Ferenc nevét viselő múzeum, ahol Nógrád megye régészeti, történeti emlékeit gyűjtötték össze. Szép kiállítás.



A kastély kapuja.



A tűztorony. A pestis járvány elmúltának emlékére épült fa harangláb helyére építették. 1893-ban kétemeletes toronnyá alakították a Tűzőrség számára. Az egész építmény, valószínűleg a talaj egy agyagrétegének megcsúszása miatt, szemmel láthatóan ferde, észak felé dőlt.



Szécsény várának maradványai. Kör alakú sarokbástya.



Mi lehet ez? Holló+kő= Hollókő



Palócföld - a legjobban a tájszóláásukat szeretem. Őseim közül sokan palóc tájszólással beszéltek, így az én fülem ki van hegyezve erre a nyelvjárásra. gyerek koromban, amikor hosszú ideig a nagymamámnál voltam, akkor én is így beszéltem. Nagyon szeretem, nagyon szép!







Hollókői vár

1 komment

2009.09.17. 20:50 Kiskakukk írta

A házi tészta sokkal finomabb, mint amit a boltban lehet vásárolni.
Elkészítése sokkal könnyebb, ha van itthon két erős férfikéz.

I.fázis - nyújtás



II.fázis - aprítás



III.fázis - evés


1 komment

2009.09.16. 17:54 Kiskakukk írta

Ma itthon voltunk. Délelőtt főztem, A. pedig szénanáthával, valamint igazi náthával küzdött. Délben telefonált a főnököm, hogy menjek be a munkahelyemre, aztán együtt elmentünk az Okmányirodába és mindketten regisztráltattuk magunkat az Ügyfélkapuhoz. Az elektronikus ügyintézés bevezetése miatt kellett regisztrálnunk. Szerencsére nagyon gyorsan elintéztük. Ezután be kellett mennem az irodába, mert pár feladat elvégzéséhez ötletet kellett adnom:) A főnököm közben többször mondta, hogy azt hiszi, hogy visszahív a szabadságomról, amire mindig nevetve válaszoltam, hogy jó-jó, majd szóljon (de nem volt bátorsága hozzá:).

Szólj hozzá!

2009.09.15. 20:33 Kiskakukk írta

Ma elmentünk Kalocsára. Még sohasem voltam ott, de képzeletemben egészen más volt, mint a valóság. Bocsánatot kérek minden kalocsaitól, de én teljesen mást vártam. Azt gondoltam, hogy szép falusi házakat fogok látni, a házak falán száradó paprikafüzérek lesznek és népviseleti ruhát viselő nénik ülnek a ház előtti lócákon. Valahogy így képzeltem:

Sajnos a képzelet és a valóság nem hasonlított egymásra:( Sehol nem láttam pirospaprikát, kivéve a paprikamúzeumban, így ott vettem egy csomag édes és egy csomag csípős paprikát.

Azért pár képet készítettem:

Városközpont. Szoborsétány.

Érseki Palota. Itt található a Főszékesegyházi Könyvtár, ahol igazi ritkaságok vannak. Ilyen például a Luther Márton által dedikált Biblia, a számos ősnyomtatvány vagy az 56 eredeti kódex.

Kalocsa, Szent István-(jezsuita) templom

Városközpont.

Kalocsai Székesegyház Magyarország egyik legrégebbi székesegyháza.

A vasútállomás bejárata. Úgy láttam, hogy a síneket felszedték, az épületet végleg bezárták.

 

                    A Dunaújváros melletti hídon jöttünk hazafelé (persze odafelé is ezen mentünk).

 

 

 

2 komment

2009.09.15. 08:18 Kiskakukk írta

Tegnap Martonvásáron voltunk.





2 komment

süti beállítások módosítása