Kiskakukk írta

Több év történése szövegesen, képekkel

Friss topikok

  • Amerika24: Én is gratulálok, gondolom az első unoka, aki még sok sok örömet szerez majd a nagyszülőknek... (2014.07.22. 21:29)
  • szuszko: Aztaaaa! :)) (2014.04.20. 13:23)
  • szuszko: Ja, hát felettébb fontos… :( Aktívan teszem a semmit. De legalább Tobinak jó napjai vannak. :) (2014.04.16. 18:19)
  • ruszkimilka: Tobi kutyát váltottátok be a sonkára? Néhány zughentes kutyákból is csinál sonkát. :D Bár mondjuk ... (2014.04.16. 17:35)
  • Mbacsi: Oke! (2014.04.04. 10:39)

Címkék

2013.03.16. 18:02 Kiskakukk írta

Szerencsésen hazaérkeztünk. Nem a legrövidebb úton jöttünk, hanem kissé kanyargósan.





Láttunk néhány tegnapi és tegnapelőtti baleset nyomát.




Nem autópályán jöttünk, hanem autóúton. Szinte hazáig alig láttunk autót, miközben a rádió egyfolytában azt mondta, hogy az M1-es és az M7-es autópályát még mindig tisztítják és sok helyen csak lépésben lehet haladni. Mindkét autópálya tele van autóval, lépésben mennek, ha egyáltalán mennek.
A kis falvak közötti utak teljesn tiszták voltak, semmi hó, semmi jég nem volt rajta.
Egyébként óriási szerencsénk volt, mert most olvastam a híreket, amely még mindig járhatatlan utakról ír . Itt egy gyöngyszem: "Egy ismerős reggel negyed 9-kor indult el Budapestről Győrbe, az M1-esre nem engedték fel, azóta az 1-es főúton halad. Délután negyed 5-kor, tehát 8 órával az indulás után még csak Komáromnál tartott."



A kacsák már a Balaton parton álltak.






Szólj hozzá!

2013.03.15. 20:39 Kiskakukk írta

 
Délután megint a fürdőben voltunk. Már nem esett a hó és a szél is mérséklődött. Ennek ellenére a kinti medence megint csak ránk várt. 
 

Szólj hozzá!

2013.03.15. 15:11 Kiskakukk írta

 
Sárváron rekedtünk. Olyan rémhíreket hallani, hogy nem indultunk haza. A hatalmas szél ezt a kis havat oly módon fújta, hogy hótorlaszok alakultak ki (nem olyan kicsi, mint itt a városban) a hótól a látótávolság 5 méter volt. Beszéltünk ma egy férfivel, aki tegnap a jeges útön állt a gépkocsijával és az oldalszél olyan erős volt, hogy a gépkocsiját belökte az árokba. Az M1-es, M7-es autópályán is állnak az autók. Veszprém megyébe se be-, se ki nem engedik az autókat. Így ha elindulnánk, akkor sem tudnánk hazamenni. A szél most is erősen fúj, talán ugyanúgy, mint tegnap.

Szólj hozzá!

2013.03.14. 21:27 Kiskakukk írta

Délután már komoly tél lett.
A hó apró szemekben esett, a szél pedig nagyon erősen fújt.

Ilyen időben fokozottabban jól esik a meleg fürdő.

Ebben az időben nem csoda, hogy a hidegvizes medence üresen várt minket.

A csúszdánál sem volt sorbanállás, így nyugodtan csúszkálhattam:)

Legjobb a kinti medence volt, ahova a jeges szél miatt csak olyan őrült ment ki, mint én. Mivel még egy ilyen vízbolond nem volt, így csak egyedül voltam kint. Folyamatosan a víz alatt kellett úszni és csak levegőért lehetett feljönni, különben a vad szél szinte lefagyasztotta a fejemet.

A medencéhez vezető úton.

Ez pedig a szállodához vezető út.

Szólj hozzá!

2013.03.14. 14:33 Kiskakukk írta

Éjszaka megérkezett a beígért rossz idő. Erre ébredtünk:

A hőmérséklet o C fok kürül van, a szél 60-70 km/h sebességgel fúj. Délelőtt sétáltunk a városban, a fürdőbe majd délután megyünk.

Szólj hozzá!

2013.03.13. 20:30 Kiskakukk írta

Az előbb jöttünk meg a fürdőből. Nagyon kellemes volt. Az egyik medencében van egy vizisakk, ahol A-val lejátszottunk egy partit. Kb 15 percig tartott és a végén sakkot kaptam. A fekete bábúkkal voltam én, de néha olyan sokáig gondolkodtam, mérlegeltem a lépések következményét, hogy két alkalommal is előfordult, hogy a fehérrel léptem. Az egyik lépésnél levettem egy fekete futót. Aztán persze miután A. figyelmeztetett, visszatettem, de mérges voltam, hiszen olyan jól kifundáltam:)

Szólj hozzá!

2013.03.13. 15:07 Kiskakukk írta

Megint Sárváron vagyunk néhány napot.

Ez a kép a Somló hegyen készült, ahol bort vettünk ajándékba.

Ez pedig a szobánk, ahol az elmúlt néhány évben már többször voltunk.

Szólj hozzá!

2013.03.12. 10:50 Kiskakukk írta

A héten szabadságon vagyok. A tegnapi és a mai napot nagytakarításra szántam. Beosztottam az ablakokat és tegnap az egyok felét, ma a másik felét mostam meg. Most lettem kész és lerogytam a fotelbe. Valamennyi ablak csillog és a mosógép most mossa az utolsó adag függönyt. Friss illat lengi be a lakást. Kintről pedig madárcsicsergés hallatszik, 18 C van, süt a nap, itt a tavasz!

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása