Kiskakukk írta

Több év történése szövegesen, képekkel

Friss topikok

  • Amerika24: Én is gratulálok, gondolom az első unoka, aki még sok sok örömet szerez majd a nagyszülőknek... (2014.07.22. 21:29)
  • szuszko: Aztaaaa! :)) (2014.04.20. 13:23)
  • szuszko: Ja, hát felettébb fontos… :( Aktívan teszem a semmit. De legalább Tobinak jó napjai vannak. :) (2014.04.16. 18:19)
  • ruszkimilka: Tobi kutyát váltottátok be a sonkára? Néhány zughentes kutyákból is csinál sonkát. :D Bár mondjuk ... (2014.04.16. 17:35)
  • Mbacsi: Oke! (2014.04.04. 10:39)

Címkék

2010.01.24. 19:43 Kiskakukk írta

Szombaton és vasárnap üzletekben rohangáltunk. Két héten belül meg kell vennünk a járólapot, a csempét. Még nem tudtunk dönteni, majd az utolsó pillanatban:) Néztünk gázboylert, radiátorokat, mosdót, csaptelepeket, valamint a szobába bútorokat. Eldöntöttük, hogy milyen hűtőszekrényt, mosogatógépet, gáztűzhelyt, stb. veszünk. Kezd kialakulni, hogy mit szeretnénk. Csak a pénzünk is kitartson a munkák végéig.

1 komment

2010.01.22. 20:47 Kiskakukk írta

Azért úgy nem olyan rossz lakást felújítani, hogy nem kell ott lakni. Igaz, hogy minden nap oda kell menni, mert a mestereket irányítani kell, de nem kell a piszokban maradni. Mivel én könnyebben mozgok munkaidőben, így rám vár az a nemes feladat, hogy minden műszaki problémát megtárgyaljak, döntsek a helyszínen.

Ma eljött az asztalos is, akinek elmondtam, lerajzoltam, hogy mit szeretnék. Előzetesen készítettem egy perspektívikus rajzot is az elképzelésemről, méretarányosan rajzoltam (az asztalos lemérte és minden stimmelt).



A vízvezetékszerelő minden vezetéket kicserélt, a fürdőszobában lévő gázbolylerből az előszoba padozatába süllyeszett vezetéken keresztül vezeti a konyhába a melegvizet. Áthelyezte a fürdőszobában a mosdó vízkiállását, kialakította a zuhanyállást, padlóösszefolyót csinált, a mosógépnek vízcsapot és kifolyót készített. A konyhában is máshova kerül a mosogatómedence és bekerül egy mosogatógép. A szennyvízcsövek is megújultak.

A villanyszerelő az összes régi vezetéket eltüntette és az általunk megjelölt helyekre elvezette az áramot. Olyan sok kapcsolónk és dugaljunk lesz, hogy ennyit még nem is láttam:) Így legalább nem kell majd hosszabbítókat, elosztókat használnunk, és a lakás nem lesz tele szabadon futó vezetékekkel.
A festők, miután leszedték a tapétát, lekaparták a falakat, eltüntették a villanyszerelő által vésett vezeték helyeket, elkezdték az egyik szoba glettelését.


2 komment

2010.01.18. 18:55 Kiskakukk írta

Ma megint esett a hó.


Ma reggel öt "mesterember" kezdte el a felújítást.
A villanyszerelőmegkezdte a régi vezetékek cseréjét. Új kábelcsatornát vésett a falba. Úgy tervezi, hogy 1-2 hét alatt kész lesz.

Két vizvezetékszerelő a fürdőszobában és a konyhában a víz- és csatornacsöveket cseréli ki, a fürdőkád helyett zuhanyozót alakít ki.


A két festő nekiesett az egyik szobának és leszedték a tapétát a falról.



1 komment

süti beállítások módosítása