Kiskakukk írta

Több év történése szövegesen, képekkel

Friss topikok

  • Amerika24: Én is gratulálok, gondolom az első unoka, aki még sok sok örömet szerez majd a nagyszülőknek... (2014.07.22. 21:29)
  • szuszko: Aztaaaa! :)) (2014.04.20. 13:23)
  • szuszko: Ja, hát felettébb fontos… :( Aktívan teszem a semmit. De legalább Tobinak jó napjai vannak. :) (2014.04.16. 18:19)
  • ruszkimilka: Tobi kutyát váltottátok be a sonkára? Néhány zughentes kutyákból is csinál sonkát. :D Bár mondjuk ... (2014.04.16. 17:35)
  • Mbacsi: Oke! (2014.04.04. 10:39)

Címkék

2010.04.24. 20:59 Kiskakukk írta

Ma 10 órától 19 óráig a férjuram és a fiam a szekrényeket állította össze. Könyvespolcok és egy sarok gardrobszekrény összeállítása tartott ilyen sokáig. Olyan volt, mintha Legóztak volna, de az elemek kicsit nagyok voltak. Még szerencse, hogy volt egy elektromos csavarozógép, mert több, mint 300 csavart kellett becsavarniuk. Sajnos a fényképezőgépemet ott hagytam, így nem tudok fényképet betenni. Én a függönyöket vartam meg.

 Unokaöcsém telefonon megerősítette, hogy holnap jön. Ezek szerint ma alszunk itthon utoljára. Holnap mát ott(hon) alszunk.

1 komment

2010.04.23. 07:04 Kiskakukk írta

Tegnap elkezdtem a könyveket bedobozolni. Holnap jön az unokaöcsém, akinek van egy utánfutója és segít a költözködésben. Átviszi az ágyunkat és néhány bútort is.

Ma hozzák az új szekrényeket, így most sietek, mert 8 órától várhatók a szállítók.

Szólj hozzá!

2010.04.22. 20:21 Kiskakukk írta

Ma szinte egész nap az ablakokkal küzdöttem. Hiába van jó ablaktisztító gépem, nem ment vele simán az ablakmosás. Az ablakok mázolása előtt a festő az üvegre egy ragasztócsíkot helyezett el, hogy a keret mázolása során ne kenje össze az üveget. A ragasztószalagot alig lehetett lehúzni, majd a maradék ragacstól alig tudtam megszabadítani az üveget. Először kapartam, sikáltam, majd nitrohigítóval lemostam. A nitrótól zsíros lett az üveg, amit többszöri mosószeres vízzel is alig bírtam eltávolítani. Ha valamelyik üvegen még észrevettem, hogy még van rajta egy kis ragacs, akkor újra hígítóval mostam, ettől újra zsíros lett az ablak, amit megint alig lehetett eltávolítani. Mosás közben szinte az egész üveget összerondította.A végén úgy éreztem, hogy jobban jártam volna, ha kisbaltával tisztítottam volna ablakot:)

Szólj hozzá!

2010.04.22. 07:10 Kiskakukk írta

Kezdenek felgyorsulni az események. A héten megvettük a szekrényeket. Az egyik bútor áruházban már két hónappal ezelőtt kinéztük, hogy mit szeretnénk. Vasárnap meg akartuk venni, de kiderült, hogy a bútorhoz tartozó sarkelem hetek óta nincs. A szállítás is kétséges, lehet, hogy soha többé nem lesz. Anélkül viszont az egész nem ér semmit.  Nagyon szomorú voltam, de nem volt mit tenni. El kezdtünk rohangászni más bútor után. Végül kinéztünk egyet, ami nem tetszett annyira, de mit lehet tenni. Közben állandóan néztem az eredeti bútort árusító áruház honlapját, ahol minden nap azt láttam, hogy az a termék nincs, lehet, hogy nem is lesz. Kedden reggel viszont meglepetés ért, 1 db szekrény sarokelem megjelent a honlapon (lehet, hogy valakinek félre volt téve, de nem vette meg). Este elrohantunk az üzletbe. Az eladó közölte, hogy nincs, nem is lesz. Hívattam a vezetőt, aki szintén ugyanezt a választ adta. Addig erősködtem, amíg végre valaki a számítógépes nyilvántartásukban mégis megtalálta. Gyorsan megvettük. De hogy ne legyen egyszerű az élet, ebben az áruházban a többi szekrényelem hiányzott. El kellett mennünk a város másik részén lévő áruházba, ahol 22 óra előtt (a zárás előtt pár perccel) azokat is megvettük. Holnap szállítják.
Tegnap el kezdtem a takarítást. Lemostam a konyhabútorokat, és az ablakokról lekapartam a rácsöppent festéket. Ma folytatom.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása