Kiskakukk írta

Több év történése szövegesen, képekkel

Friss topikok

  • Amerika24: Én is gratulálok, gondolom az első unoka, aki még sok sok örömet szerez majd a nagyszülőknek... (2014.07.22. 21:29)
  • szuszko: Aztaaaa! :)) (2014.04.20. 13:23)
  • szuszko: Ja, hát felettébb fontos… :( Aktívan teszem a semmit. De legalább Tobinak jó napjai vannak. :) (2014.04.16. 18:19)
  • ruszkimilka: Tobi kutyát váltottátok be a sonkára? Néhány zughentes kutyákból is csinál sonkát. :D Bár mondjuk ... (2014.04.16. 17:35)
  • Mbacsi: Oke! (2014.04.04. 10:39)

Címkék

2008.03.09. 21:09 Kiskakukk írta

Ma egész nap pakoltunk. A lakás jelenleg úgy néz ki, mint egy hajléktalan szálló. A szoba egyik sarkában dobozokban áll a csempe és a padlólap. És szét kellett szedni néhány szekrényt, asztalt, stb. A fiúk szétszedték a konyhabútort. A konyhában jelenleg csak a hűtőszekrény és a gáztűzhely áll. A régi szekrényt a lépcsőházba tettük ki, szerencsére valakinek pont kellett és el is vitte.

3 komment

2008.03.08. 14:27 Kiskakukk írta

Lakásfelújításba kezdtünk. A hét első napján nyílászáró csere volt. Hétfőn reggel jött négy fickó, hatalmas feszítővasakkal kiszedték a régi ablakokat, aztán betették az újakat. Négyen, folyamatosan dolgoztak és estére elkészültek.
Szerintem nagyon jók az új ablakok, bukónyíló.
A hangszigetelése tökéletes, szinte semmi hang nem jön be. A hőszigetelése biztosan szintén jó lenne, de mi nagyon szeretjük a hideget és a friss levegőt, ezért nagyon sokszor nyitva van az ablak.
Ez a kép ablak nélküli állapotban készült.
A lépcsőház munka közben:
Hétfőn este jött a második vállalkozó (az első a megbeszélt időben nem jött), elmondtuk, hogy mit szeretnénk. Mindenhol burkolás, csempézés, a szobákban festés, mázolás, parketta csiszolás, stb. Megbeszéltük, hogy két napon belül ad árajánlatot. Közben jött az asztalos is, aki a konyhába beépített bútort fog készíteni. Mindent lemért és ő is két nap múlva ígérte az árajánlatot.
Szerdán este mindkét mester eljött, egymással egyezkedtek, hogy a beépített szekrény miatt csempézéshez mennyi anyagra van szükség. Aztán mindketten elmondták az árakat. Hihetetlen kedvező összeget mondtak. Ismerve a konyhabútorok árait elgondoltam, hogy mennyi lehet majd az az ár, amibe kerülni fog a bútor. És legnagyobb meglepetésemre az elképzelt ár alatti árat mondott az asztalos.
De előtte mondta, hogy nagyon baráti ár lesz, mert már egyszer dolgozott nekünk. És tényleg nagyon kedvező az ár. A burkolás, festés, parkettacsiszolás is meglepően kedvező áron fog történni. Az a szerencse, hogy mindkét mester munkáját láttam már és gyönyörűen dolgoznak.
A ruháinkat tegnap hatalmas kukászsákokba tettük és elvittük többszöri fordulással az Anyukámhoz. Amíg hozzá felszaladtunk, addig -mivel elfelejtettünk parkolócédulát venni -kaptunk egy szeretetcsomagot (büntetést). Pedig csak 5 percre voltunk fenn. Ma vettük meg a csempéket és a járólapot. És ma kezdtük "szétszedni" a lakást.
Most pihenésképpen ülök a szoba közepén, állati nagy kupleráj van. Szétszedett bútordarabok, dobozban csempék, zsákok, dobozok, stb.
És még nagyon soká leszünk kész. A konyhabútort is le kell szedni, ki kell dobni. A szekrényekben lévő konyhai eszközöket valahova el kellene tennem.

2 komment

süti beállítások módosítása