Kiskakukk írta

Több év történése szövegesen, képekkel

Friss topikok

  • Amerika24: Én is gratulálok, gondolom az első unoka, aki még sok sok örömet szerez majd a nagyszülőknek... (2014.07.22. 21:29)
  • szuszko: Aztaaaa! :)) (2014.04.20. 13:23)
  • szuszko: Ja, hát felettébb fontos… :( Aktívan teszem a semmit. De legalább Tobinak jó napjai vannak. :) (2014.04.16. 18:19)
  • ruszkimilka: Tobi kutyát váltottátok be a sonkára? Néhány zughentes kutyákból is csinál sonkát. :D Bár mondjuk ... (2014.04.16. 17:35)
  • Mbacsi: Oke! (2014.04.04. 10:39)

Címkék

2007.11.11. 10:29 Kiskakukk írta

Márton-nap

Ma van a fiam névnapja! Régen ezt a napot tartották az emberek a télkezdetnek. Ezen a napon fejezték be a mag és a szőlőszüretelést és elkezdődik a disznóvágások ideje. A 6. században ettől a naptól kezdődött a karácsonyig tartó ádvent. Ma már csak egy kis fényecske az ádvent előtt a nagy téli sötétségben. Az ünnepi étel a sült liba.
„Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik” – tartották. A liba csontjából az időjárásra jósoltak: ha a liba csontja fehér és hosszú, akkor havas lesz a tél, ha viszont barna és rövid, akkor sáros. Az aznapi időből is jósoltak: „Ha Márton fehér lovon jön, enyhe tél, ha barnán, kemény tél várható.” Egy kalendáriumi regula szerint: „Márton napján, ha a lúd jégen jár, akkor karácsonykor vízben poroszkál.” „A bornak szent Márton a bírája” – tartja a mondás, azaz ilyenkor iható az újbor, más jelentése szerint az őszi időjárás dönti el, hogy milyen lesz a bor.

Márton kitett magáért: meghozta a havat.

5 komment

2007.11.10. 08:03 Kiskakukk írta

A változatosság kedvéért most a fülem fáj. Jó kis hétvége elé nézek. Igaz, hogy fúlszúrásban már komoly gyakorlatom van, de most nem kívánom.

Hó szaga van ma a szélnek,
csontomig érve mesél,
démoni kéjjel az arcán:
őszt temet éjjel a tél.
Lehet, hogy meggyógyul a fülem:) A légcsőhurutom is magától múlt el, szerencsére erős vagyok. Ma lábtyűs napom volt:)

6 komment

2007.11.08. 17:05 Kiskakukk írta

Jelentem, egészen jól vagyok. Már csak az orrom piros a sok fújástól, de holnapra teljesen egészséges leszek.
Tegnap az utcán előttem ment két huszonéves fiú. Egyszer csak azt vettem észre, hogy a földön hever 5000 Ft. Nem tudtam, hogy hogyan került oda, de gyorsan felvettem és a zsebembe dugtam. Pár másodperc után a pénz el kezdte égetni a tenyeremet.
A két fiú egyidős lehetett a fiammal és átéreztem, hogyha mégis ők hagyták el, akkor mennyire hiányozhat nekik. Utánuk siettem és megkérdeztem, hogy nem hagytak-e el valamit. Kotorásztak a zsebükben aztán azt mondták, hogy nem.
Már nagyon messze jártak, amikor az egyik visszaszaladt hozzám a villamosmegállóba, hogy egy félbehajtott 5000 Ft-ja hiányzik. A kezébe nyomtam.
Nagyon örült, megköszönte, a kezében lobogtatta a pénzt, majd hangosan kiabált, hogy "ez Magyarország!".

2 komment

2007.11.06. 18:29 Kiskakukk írta

Már jobban vagyok, de még jól esik az ágyikó. Milyen szerencse, hogy ezen a héten szabadságon vagyok! Bár nem így képzeltem el a szabadságomat, hanem úgy terveztem, hogy minden nap elmegyek uszodába. Már nem fáj a légcsövem és a torkom, de nagyon be vagyok rekedve, alig van hangom.

3 komment

süti beállítások módosítása