Kiskakukk írta

Több év történése szövegesen, képekkel

Friss topikok

  • Amerika24: Én is gratulálok, gondolom az első unoka, aki még sok sok örömet szerez majd a nagyszülőknek... (2014.07.22. 21:29)
  • szuszko: Aztaaaa! :)) (2014.04.20. 13:23)
  • szuszko: Ja, hát felettébb fontos… :( Aktívan teszem a semmit. De legalább Tobinak jó napjai vannak. :) (2014.04.16. 18:19)
  • ruszkimilka: Tobi kutyát váltottátok be a sonkára? Néhány zughentes kutyákból is csinál sonkát. :D Bár mondjuk ... (2014.04.16. 17:35)
  • Mbacsi: Oke! (2014.04.04. 10:39)

Címkék

2013.11.28. 21:00 Kiskakukk írta

Ma délután elvittem Tobit sétálni. Amikor indultunk, akkor láttam, hogy Kandur áll a kád szélén és szugerálja a vízcsapot. Kinyitottam a vizet, hogy igyon, amikor megcsörrent a telefonom és KisG megkérdezte, hogy "mit csinálok? A Kandurt itatom?" Pont ezt a pillanatot örökítette meg KisG, aki a munkahelyéről "haza nézett". A videokamerával bármikor megnézhetik, hogy mi újság van otthon.

Az alsó képet a telefonommal kaptam le, amikor Tobi megérezte, hogy az asztalon rántott hús van, és meg kellett néznie.
Persze kapott is.

1 komment

2013.11.28. 07:10 Kiskakukk írta

Kezd hideg lenni. Ma reggel -1 C volt az ablakban. A héten már elővettem a télikabátot.
A munkahelyen nem igazán jó a fűtés, tegnap ellenőrizték és az épület északi oldalán lévő szobákban 19 C volt, a déli szobákban 20 C volt. Én a melegebben vagyok, de kicsit már fáj a torkom, a légcsövem és éjszaka a fülemet is éreztem.
Vettem Bioparoxot, amivel ha időben kezdem használni, akkor megelőzhetem a légcsőhurut. Ezt akkor használtuk gyakrabban, amikor a gyerekek kicsik voltak, mostanra elfelejtettem. De tegnap szerencsére eszembe jutott.

1 komment

2013.11.24. 10:35 Kiskakukk írta

Ma van "A" születésnapja. Isten éltessen sokáig (velem)!!!!
Az ebéd nem itthon lesz, ezért egy héttel elhalasztom a születésnapi tortát. De ami késik, nem múlik!

Szólj hozzá!

2013.11.22. 17:09 Kiskakukk írta

Szólj hozzá!

2013.11.17. 17:04 Kiskakukk írta

Délelőtt elmentünk az Állatkertbe. Kb 1 éve voltunk utoljára és meglepődve tapasztaltuk, hogy nagyon szépen felújították, nagyon sok új állatház van. A "varázshegyet" sem láttuk még. Pozitív véleményem van.

Szólj hozzá!

2013.11.16. 19:52 Kiskakukk írta

Ma itt volt mindkét gyerek. Ebéd után elmentünk vásárolni. Találtam valamit, amit a közelgő névnapomon nagyon szerettem volna megkapni. Mondtam a gyerekeknek, hogy ennek örülnék. Ők is örültek, hogy van egy jó ötletem és közösen megvették. Mondtam, hogy majd hazavisszük, eldugom és amikor a névnapomat tartjuk, akkor majd odaadják. Titok, de leírom, hogy muszáj volt kipróbálnom. Jól működik. Visszacsomagoltam és ezek után eldugtam magam elől:)

1 komment

2013.11.13. 19:47 Kiskakukk írta

Az előbb ment el a klímaszerelő. Az idei nyár után úgy döntöttünk, hogy elég volt a melegből és felzereltetünk egy klímaberendezést. Nem hosszú az az idő, ami elviselhetetlenül meleg, szerintem idén kb 4 hét volt, ebből is kettőt a telken vészeltem át, de jövő nyáron lesz valami olyan változás, ami miatt muszáj lesz hűteni a lakást.
Most árajánlatot és készülék ajánlatot kértünk.

Szólj hozzá!

2013.11.12. 21:44 Kiskakukk írta

Ebédidőben villamossal elugrottam KisA. munkahelyére, hogy végre túl legyen az oltáson. Gyorsan megjártam. Miközben éppen szúrni akartam, az üzletbe bejött egy nő a kutyájával. KisA. egyből odament és hosszasan beszélt a vásárlóval angolul(!). Nem is tudtam, hogy ilyen jól tudja ezt a nyelvet. Folyamatosan nyomta a szöveget és látszott a nőn, hogy tökéletesen érti. Sok mindent kérdezett és minden kérdésére választ kapott.
Ma megelégeltem, hogy a telefonom hangszórója időnként lehalkul és leadtuk a készüléket a szervizbe. Kb 3-4 hét, mire elkészül. Szerencsére volt itthon egy felesleges Samsung készülék, így nem maradok telefon nélkül.

1 komment

2013.11.11. 20:16 Kiskakukk írta

Délután KisG-vel elmentem az orvoshoz, mert át kellett javíttatni a betegállományos papírját, mivel a múltkor rossz kódszámot írtak rá. Rendes akartam lenni, de nem bírtam kivárni, amíg ránk kerül a sor, ezért igen határozottan,soron kívül bementem. Gyorsan elintéztem a papírt, aztán még a doktornővel is váltottam pár mondatot.
Ezután felugrottam KisG-hez, mert be akartam oltani influenza ellen KisA-t. Sajnos otthon nem figyeltem és az influenzás ampulla helyett M. hepatitis-B oltását tettem zsebre, így az injekciózás elmaradt.
Engem A., én pedig A-t kb 1 hete már beoltottam.

Szólj hozzá!

2013.11.10. 17:36 Kiskakukk írta

Ma Márton napot ünnepeltünk, mivel van egy saját Mártonunk. Heten ültünk az asztal körül, de még van egy üres szék:)

Délelőtt főztem.

Az ebéd húslevessel kezdődött. Sok züldség és kukoricadarából készült grízgaluska voltbenne.

A második fogás sült libamell és csirkemell, krumplival, lilakáposztával. Volt egy kis libamáj is.

Répatortát készítettem mascarponés krémmel és a tetejére mandulából és porcukorból saját készítésű marcipánbevonat került. A dísz pedig a Nils Horgenson című rajzfilm Márton nevű lúdja alapjá készült.

A répatorta nagyon finom volt. Most, miközben gépelek éppen egy szeletet eszem.

A névnap a szokásos családi cirusszal volt tarkítva. Na nem komoly, de az ifjúság és a nagyszülők mindig balhéznak egy kicsit egymással.

2 komment

2013.11.06. 17:17 Kiskakukk írta

Ma elugrottam Tobihoz és egy kicsit sétáltunk. Ezen a helyen a múlt héten egy vándor cirkusz verte le a sátrát, és szamár, láma és egyéb állatok is voltak. Így Tobinak volt mit felfedeznie. Orrocskája, mint egy porszívó, végig szagolta az egész terepet.

Szólj hozzá!

2013.11.03. 18:06 Kiskakukk írta

Ezt a tököt egy hónappal ezelőtt vettük Hegykőn. Én rajzoltam rá szemet, orrot és szájat. Idáig dísze volt a lakásnak, de már tervezem, hogy narancsos-gyömbéres-almás-sütőtök krémleves lesz belőle.
Ma A+G+M+én délután vásárolni mentünk. Én a cipőkre voltam rákattanva, majdnem vettem egy S.Oliver bokacsizmát, de pont 38-as nem volt.
M. vett egy zuhanyrózsát és egy szennyesládát.
G. nem vett semmit, pedig igazán ő akart vásárolni. Ő szegény csak nyűglődött az áruházban lévő meleg és a rengeteg gyerek miatt.

Szólj hozzá!

2013.11.01. 18:20 Kiskakukk írta

A+M+én kimentünk a telekre. Elsőként az ebéd készítéséhez láttunk. A. volt a tűzmester, M. a főszakács én pedig víz után rohangásztam, mert már a téli víztelenítés megvolt és nem akartuk újra kinyitni a vizet. Meglepődve tapasztaltam, hogy eltűnt az utcasarokról és a szomszédos utcából is a nyomóskút. Emiatt kénytelen voltam az egyik szomszédhoz bemenni.
Amikor elkészült a kaja, akkor a bográcsba elfelejtettem fényképezni, csak akkor jutott eszembe, amikor már túl voltunk az ebéden. De tanusítom, hogy finom vol! Ezen a képen még csak a hagyma kezd pirulni.

Ebéd után a kertben lévő faleveleket gereblyéztük össze. Egy részét komposztáltuk, a másik felét elégettük.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása